• Instagram
همراه : 09122181382 - ثابت : 02122686378 - 02122686379        
دلفین آبی پرشین
  • صفحه اصلی
  • آموزش غواصی
    • آموزش غواصی آب های آزاد
    • آموزش غواصی استخری
  • سایر خدمات
    • آموزش شنا
    • آموزش نجات غریق
    • هیدروتراپی (ورزش درمانی در آب)
  • وبلاگ
  • ارتباط با ما
  • درباره ما
  • جستجو
  • منو منو
مقالات آموزشی

تکنیک‌های غواصی اسکوبا

آموزش غواصی اسکوبا
محتوا پنهان
1 تکنیک‌های غواصی اسکوبا – قسمت اول
2 پنج مهارتی که هر غواصی باید بداند
2.1 شناوری Buoyancy
2.2 پایین رفتن کنترل شده Controlled Descents
2.3 تخلیه آب ماسک Clearing Your Mask
2.4 بالا رفتن اضطراری Emergency Ascents
2.5 علائم دست Hand Signals
3 تکنیک‌های غواصی اسکوبا – قسمت دوم

تکنیک‌های غواصی اسکوبا – قسمت اول

اگر به تازگی دوره غواصی را تمام کرده و مدرک غواصی آب های آزاد را گرفته‌اید، به شما تبریک می‌گوییم. شما وارد دنیای جدیدی شده‌اید که بیشتر مردم روی کره زمین آن را تجربه نخواهند کرد. بهترین راه برای اینکه غواص بهتری بشوید این است که مرتبا تمرین کنید و مهارت‌های پایه‌ای را که در دوره آموزشی یاد گرفته‌اید ارتقا بدهید. در این مقاله پنج مهارتی را که هر غواصی باید در آن‌ها استاد باشد، با هم مرور می‌کنیم.

پنج مهارتی که هر غواصی باید بداند

 

شناوری Buoyancy

شاید اولین مهارت مهم اسکوبا برای حرفه‌ای شدن در غواصی شناوری باشد. تسلط بر شناوری لزوما کار سختی نیست، اما نیاز به ذهنی آرام و متمرکز و حرکات یکنواخت دارد. وقتی شناوری شما کامل و بی‌نقص باشد، هوای کمتری مصرف می‌کنید، همچنین با کشیدن وسایل یا اندام خود بر کف دریا، زیستگاه مرجان‌ها و موجودات دریایی را به خطر نمی‌اندازید.

 

پایین رفتن کنترل شده Controlled Descents

در اسکوبا پایین رفتن همیشه باید به آهستگی و با آرامش انجام شود. همانطور که پایین می‌روید باید مرتبا فشار گوش‌هایتان را تعدیل کنید؛ برای بعضی غواص‌ها ممکن است در هر 12 تا 18 اینچ (30 تا 45 سانتیمتر) این کار لازم باشد. خیلی سریع پایین رفتن، ممکن است باعث صدمه دیدن پرده گوش بشود که عواقب جدی در پی دارد. پایین رفتن خیلی آرام هم مانع ته‌نشین شدن رسوبات کف دریا می‌شود که این هم به نوبه خود باعث کاهش دید می‌شود.

تکنیک‌های غواصی اسکوبا - قسمت اول

تخلیه آب ماسک  Clearing Your Mask

هر کاری کنید آب به داخل ماسکتان خواهد رفت، چون چسب ماسک زیر آب قابل نفوذ است. بعد ممکن است زیر آب لبخند بزنید و پوستتان جمع شود، ممکن است مهر و موم ماسک خراب شود، یا ممکن است ماسکتان از پوزیشن درست خود خارج شود. اگر آب داخل ماسکتان رفت، تکنیک‌های تخلیه ماسک را که در دوره آموزشی یاد گرفته‌اید انجام دهید. اگر لازم است کمی توقف کنید، به همیارتان خبر بدهید تا از هم جدا نشوید. با تمرین مداوم می‌توانید در این مهارت پایه‌ای اسکوبا بدون نیاز به توقف، استاد شوید.

 

بالا رفتن اضطراری Emergency Ascents

خیلی کم پیش می‌آید که در موقعیتی قرار بگیرید که لازم باشد تکنیک‌های صعود اضطراری را به کار ببرید، اما باید به طور دقیق بدانید وقتی که لازم است بالا بروید باید چه کار کنید. در صعود اضطراری ممکن است لازم باشد که هوا را با همیارتان شریک شوید، در یک وضعیت کنترل شده به سطح آب شنا کنید، یا وزنه‌هایتان را بیندازید. تا حد ممکن همه تکنیک‌های صعود اضطراری را تمرین کنید تا اگر یک موقعیت اضطراری واقعی پیش آمد، هول نکنید.

 

علائم دست Hand Signals

تجهیزات ارتباطیِ زیر آب گرانقیمت هستند و همیشه هم نمی‌شود به آنها اتکا کرد، بنابراین وقتتان را صرف خیالبافی درباره زیر آب صحبت کردن با همیارتان نکنید. در عوض علامت‌های مناسب با دست را یاد بگیرید. بعضی از سیگنال‌های دست بسته به موقعیت مکانی شما و فردی که به شما جزوه می‌دهد متفاوت خواهد بود. اما اکثر سیگنال‌ها مثل “بدون هوا” یا “اوکی” جهانی هستند.

به بحث سیگنال‌های دست در جزوه غواصی‌تان کاملا دقت کنید تا بدانید اگر گوش‌هایتان برداشت فشار نمی‌کند یا اگر حیوانات دریایی خاصی در مجاورت شما هستند یا گزارش میزان فشار مخزنتان را چطور به همیارتان علامت دهید. اینها اساسی‌ترین مهارت‌های اسکوبا هستند که باید در آنها استاد شوید.

منبع: سایت مجله آنلاین آکوامگزین

مترجم: شبنم کاظمی

 

حتما بخوانید: دوره نجات غریق

 

تکنیک‌های غواصی اسکوبا – قسمت دوم

مثل یک حرفه‌ای غواصی کنید. در طول زمان بعضی از تکنیک‌های پایه‌ی غواصی را فراموش می‎‌کنیم. در این مقاله هشت نکته‌ را مرور می‌کنیم که رعایتشان باعث می‌شود مثل یک حرفه‌ای، ایمن‌ و راحت‌ غواصی کنیم و لذت ببریم:

  1. حتما یک لاگ‌بوک داشته باشید. نه فقط برای ثبت مشاهدات زیست دریایی‌تان. بلکه برای ثبت میزان مصرف هوا در هر دایو، تعداد وزنه‌های لازم برای استفاده از تجهیزات غواصی و یادداشت زمان سرویس کردن تجهیزاتتان از لاگ‌بوک استفاده کنید. لاگ‌بوک وسیله ارزشمندی است که اگر به درستی استفاده شود، بعدا در صرفه‌جویی در زمان خیلی کمکتان می‌کند.
  1. مطمئن شوید که برآورد و قضاوت درستی از همه جنبه‌های غواصی داشته باشید. اگر احساس کردید حالتان کاملا خوب نیست، یک روز را به خودتان استراحت بدهید.

غواص حرفه ای

  1. از تجربیات و گزارش‌های دیگران استفاده کنید. مثلا سایت http://murexdive.com در قسمتی از صفحه‌اش با عنوان Dive Guides تجربه هزاران غواصی در آب‌های جزیره سولاوسی در اندونزی را ثبت کرده و گزارش‌‎های کاملی از آنها ارائه داده است. با خواندن این گزارش‌ها قبل از رفتن داخل آب می‌فهمید که در این منطقه غواصی، چه چیزی در انتظارتان است. همینطور اطلاعات بسیار مهمی از قبیل حداکثر عمق آب، زمان دایو، تکنیک‌های غواصی مناسب و زیست دریایی شگفت‌انگیزی که با آن مواجه خواهید شد، به دست خواهید آورد.
  2. فراموش نکنید که همیارتان را چک کنید. این فقط برای مبتدی‌ها نیست. وقت بگذارید و همه چیز را به ترتیب چک کنید. BCD، وزنه‌ها، قلاب‌ها، هوا و تائید نهایی. وقتی هوای مخزنتان را چک می‌کنید، حواستان به گیج باشد و مطمئن شوید وقتی نفس می‌کشید، سوزن حرکت نمی‌کند.
  3. مشکلات از پایین رفتن شروع می‌شوند؟ حواستان باشد که شلنگ اینفلیتور را بالای سرتان تا آخر باز کنید تا BCD خالی شود. با آرامش پایین را نگاه کنید و آرام نفستان را بیرون بدهید. در حالت سر رو به بالا و پاها پایین و متعادل بمانید.
  4. دسته بویه را بگیرید. اگر در دو سه بار اول شما را برگرداند ناامید نشوید. شناوری از تکنیک‌هایی است که به دست آوردن مهارت در آن کمی مشکل‌تر است. قبل از دایو بویه‌تان را چک کنید و به یاد داشته باشید آن را برای آخر غواصی که مخزنتان سبک می‌شود، تنظیم کنید. داخل آب هوای بیشتری مصرف می‌کنید و مقاومت‌تان هم کمتر است. بنابراین خودتان را سنگین نکنید.
  5. وقتی زیر آب هستید، آرام باشید. غواصی مسابقه نیست. با حفظ وضعیت شناوری خنثی، می‌بینید که می‌توانید به راحتی در آب حرکت کنید و هوایتان هم مدت بیشتری دوام می‌آورد.
  6. نترسید و سوال‌هایتان را بپرسید. مربی‌های غواصی متخصصانی هستند که برای آموزش دادن دوره دیده‌اند. بنابراین اگر چیزی هست که از آن مطمئن نیستید یا تکنیک‌های غواصی که در آن‌ها نیاز به کمک دارید، به آن‌ها بگویید. آن‌ها خوشحال می‌شوند که به شما کمک کنند و جواب سوال‌هایتان را بدهند.

منبع:  http://murexdive.com


17 تیر 1398/0 دیدگاه /توسط دلفین آبی پرشین
اشتراک این مطلب
  • اشتراک در Facebook
  • اشتراک در Twitter
  • Share on WhatsApp
  • اشتراک در Pinterest
  • اشتراک در LinkedIn
  • اشتراک در Tumblr
  • اشتراک در Reddit
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × چهار =

محبوب
  • قتی شنا می‌کنیم چه اتفاقی در بدنمان می‌افتدوقتی شنا می‌کنیم چه اتفاقی در بدنمان می‌افتد؟...21 خرداد 1398 - 4:41 ب.ظ
  • بهترین کفش های غواصیبهترین کفش های غواصی20 اردیبهشت 1399 - 1:00 ق.ظ
  • بهترین سن آموزش شنا برای کودکآموزش شنا کودکان | بهترین سن برای آموزش شنا به کودک...26 خرداد 1400 - 3:54 ب.ظ
  • آموزش شنای کرال سینهشنای کرال سینه: آموزش شنای کرال سینه...15 تیر 1400 - 2:30 ب.ظ
برچسب ها

بیش از 250 مجموعه، شرکت و ارگان، طرف قرارداد دلفین آبی پرشین هستند. با توجه به بالا بودن هزینه آموزش در مراکز آموزشی معتبر تلاش کرده‌ایم تا در حد امکان پکیج‌های آموزشی متنوعی را برای متقاضیان یادگیری گروه‌های آموزشی متنوع شنا و غریق نجات در بهترین فضاهای آموزشی سرپوشیده و آزاد فراهم کنیم.

تهران، خیابان شریعتی، بعد از پل صدر، مجتمع فرهنگی ورزشی چمران، طبقه سوم.

 همراه : 09122181382

ثابت : 22686378 – 22686379

لینک های مفید

آموزش کامل غواصی

آموزش غواصی آبهای آزاد

آموزش غواصی استخری

آموزش شنا

آموزش نجات غریق

هیدروتراپی

لوازم شنا و غواصی

- Enfold Theme by Kriesi
  • Instagram
وقتی شنا می‌کنیم چه اتفاقی در بدنمان می‌افتد؟... قتی شنا می‌کنیم چه اتفاقی در بدنمان می‌افتد آموزش غواصی به کودکان آموزش غواصی به کودکان
رفتن به بالا

پشتیبانی واتس اپ