• Instagram
همراه : 09122181382 - ثابت : 02122686378 - 02122686379        
دلفین آبی پرشین
  • صفحه اصلی
  • آموزش غواصی
    • آموزش غواصی آب های آزاد
    • آموزش غواصی استخری
  • سایر خدمات
    • آموزش شنا
    • آموزش نجات غریق
    • هیدروتراپی (ورزش درمانی در آب)
  • وبلاگ
  • ارتباط با ما
  • درباره ما
  • جستجو
  • منو منو
مقالات آموزشی

مهم ترین و کاربردی ترین تجهیزات و لوازم غواصی کدامند؟

مهم ترین و کاربردی ترین تجهیزات و لوازم غواصی کدامند

تجهیزات غواصی به دو دسته کلی تقسیم می شود: غواصی اسکوبا و غواصی اسنورکلینگ. در ابتدا لازم می دانیم تا توضیحاتی مختصر و مفید در مورد این دو دسته غواصی بدهیم. در این مقاله با ما همراه باشید تا با تمام تجهیزات غواصی به صورت اصولی آشنا شوید.

محتوا پنهان
1 تجهیزات غواصی اسنورکلینگ
2 تجهیزات غواصی اسکوبا
3 تجهیزات غواصی اسنورکلینگ
3.1 1- فین
3.2 2- ماسک
3.3 3- اسنورکل
4 تجهیزات غواصی اسکوبا
4.1 1-وت سوت Wet suit
4.2 2- پی سی دی PCD
4.3 3- کمربند وزنه
4.4 4- تانک هوا
4.5 5- رگولاتور
4.6 6- چاقوی غواصی
4.7 7- چراغ قوه
4.8 8- گیج
4.9 9- اختاپوس

 

تجهیزات غواصی اسنورکلینگ

اسنورکلینگ ابتدایی و ساده ترین شیوه غواصی است. مهمترین تجهیزات موردنیاز برای غواصی اسنورکلینگ عبارتند از:

  • ماسک
  • اسنورکل
  • فین

اسنورکلینگ معمولا در قسمتهای کم عمق انجام می شود. این غواصی به گونه ای است که غواص در حالی که با اسنورکل هوا می گیرد با ماسک زیر آب را هم نگاه می کند. در صورت نیاز به زیر آب غوص می زند.

 

تجهیزات غواصی اسنورکلینگ

 

 

حتما بخوانید: آموزش دست کرال سینه

 

تجهیزات غواصی اسکوبا

در این نوع غواصی وسایل و لوازم غواصی بیشتر و فنی تری به کار می آید. کلمه اسکوبا مخفف چند کلمه انگلیسی است که معنی آن شخصی مجهز به لوازمات نفس کشیدن در زیر آب است می باشد. علاوه بر تجهیزات غواصی اسنورکلینگ، لوازم دیگری چون: وت سوت – تانک هوا – دستکش – کمربند وزنه – رگولاتور – گیج – اختاپوس – بی سی دی- کلاه – کفش و ابزارهای دیگری مثل قطب نما – چاقو – نیزه و … را می توان جز تجهیزات غواصی اسکوبا نام برد.

در ادامه به توضیح بعضی از این تجهیزات و لوازم غواصی می پردازیم:

تجهیزات غواصی اسنورکلینگ

1- فین

فین یا باله های غواصی به غواص کمک می‌کنند در زیر آب راحت‌تر و سریعتر حرکت کند. فین ها انواع مختلفی دارند از انواع فین‌ها می‌توان به فین‌های کفشی یا فین‌های بندی اشاره کرد. فین های کفشی به صورت کفش می باشند که غواص آنها را می پوشد، فین های بندی با بوت یا کفش غواصی پوشیده می شود. نپوشیدن بوت باعث می شود که فین در پا به صورت کامل قرار نگیرد و حتی ممکن است فین در هنگام غواصی از پا خارج شود. فین های غواصی مانند کفش های معمولی دارای سایز بندی هستند. یک فین نباید خیلی تنگ باشد. تنگ بودن فین باعث می شود مشکلات گردش خون یا گرفتگی عضلات برای غواص پیش بیاید.

Diving equipment

2- ماسک

عینک غواصی یکی از ساده ترین و در عین حال الزامی ترین قطعه از وسایل غواصی است. ماسک غواصی اگر چه در نگاه اول به عینک شنا شباهت دارد اما کاملا با آن متفاوت است. ماسک های غواصی به خاطر داشتن نوار سیلیکونی، بینی را کاملا می‌پوشاند و دید خوبی در زیر آب به غواص می دهد. پوشش بینی از این جهت اهمیت دارد که دم و بازدم در زمان غواصی صرفا از طریق دهان صورت می‌گیرد. نکته مهم در انتخاب ماسک این است که ماسک غواصی باید فیت صورت باشد تا آب به داخل آن نرود.

3- اسنورکل

لوله کمتر از نیم متر که بیشتر برای تنفس در اسنورکلینگ کاربرد دارد. این لوله دارای چند سوپاپ هوا می باشد که هنگامی که غواصی با آن زیر آب می رود آب وارد لوله نمی شود اما هوا تخلیه می شود. بوسیله اسنورکل (اشنوگل غواصی) شما میتوانید برای مدت طولانی و بدون نیاز به وسیله شناوری بر سطح آب شنا کنید. اسنورکل های امروزی از یک لوله پلاستیکی به همراه یک قطعه دهانی با جنس سیلیکون ساخته می شوند. برای اینکه اسنورکل در زمان غواصی رها یا گم نشود، آن را با گیره ای به ماسک وصل می کنند.

تجهیزات غواصی اسکوبا

1-وت سوت Wet suit

به لباس های غواصی وت سوت گفته می شود. این لباس‌ها جنسی از نئوپرین یا اسفنج دارند و در سایزبندی و ضخامت های متنوع می باشند. لباس های غواصی به صورت کاملا چسبان هستند. نسبت به هر فصل و درجه حرارت آب، ضخامت این لباس ها متفاوت است. همچنین سوتها از جراحات سطحی بدن جلوگیری می‌نمایند. در مورد لباس غواصی کودکان در مقاله دیگر ما بخوانید.

2- پی سی دی PCD

به صورت جلیقه است که تانگ هوا با کمربندی به آن متصل می شود. پی سی دی ها خاصیت باد شدن دارن این عمل با دهان یا تانک هوا صورت میگیرد. لوازماتی در طول غواصی به غواص وصل شده است، مخصوصا کمربند وزنه که باعث می شود ماندن در سطح آب سخت شود، ولی باد شدن پی سی دی ها کمک می کند تا ماندن در سطح آب امکان پذیر شود. علاوه بر آن نگه داشتن تانک ها را بر عهده دارد، دارای یک قسمت ورودی هوا است که با دکمه ای هوا در آن پر و با دکمه دیگری خالی می شود.

3- کمربند وزنه

یک دیگر از تجهیزات و لوازم غواصی کمربند وزنه است. با توجه به داشتن تانک هوایی و لباس غواصی که تاحدی مانند جلیقه نجات عمل می کند امکان زیر آب رفتن وجود ندارد. چاره این مشکل استفاده از کمربند وزنه به منظور سنگین کردن خود می باشد. وزنه های وصل شده به کمربند از جنس سرب می باشد. وزنه‌های مخصوص برای حمل به ضخامت لباس، تجهیزات، نوع آب (آب شیرین، آب دریا) و نوع غواصی بستگی دارد.

Diving equipment

4- تانک هوا

تانک هوا ، یا سیلندر غواصی یک مخزن ذخیره گاز با فشار بالا برای تنفس غواصان در زیر آب است. تانک‌ها از آلومینیوم یا فولاد و در موارد معدود از جنس کامپوزیت ساخته میشوند. این تانک ها در لیتر های مختلف وجود دارند. در غواصی های معمولی و تفریحی از هوای معمولی استفاده می شود. یعنی اکسیژن خالص در آن نیست.هوای معمولی را با کمپرسورهای هوا که مجهز به فیلتر هوا و رطوبت گیر است در تانک ها ذخیره می کنند. یک از واحدهای اندازه گیری هوای تانک بار (bar) است. در شانهٔ تانک ها همه مشخصات تنک هوا از جمله تاریخ ساخت، تاریخ بازدید، نوع، اسم سازنده، حداکثر فشار و شماره سریال آن حک شده‌ است.

5- رگولاتور

رگلاتور وسیله ایست که هوای تنفسی پر فشار درون تانک را برای تنفس غواص آماده میکند. هوایی که با فشار زیاد در تانک ذخیره شده برای نفس کشیدن و یا وارد شدن در بی سی دی خطرناک و بدون استفاده است. این دستگاه وظیفه تنظیم کردن هوا برای هر قسمت را دارد. رگولاتور دارای دو خروجی فشار قوی و فشار ضعیف است. هوایی که برای نفس کشیدن استفاده می کنیم فشار ضعیف شده است و هوای که برای گیج (برای نشان دادن مقدار هوای تانک) استفاده می کنیم فشار قوی یا همان فشار درون تانک است. خروجی های رگولاتور معمولا به این صورت هستند: اختاپوس اصلی – اختاپوس یدکی با شیلنگ زرد و کمی بلندتر از اختاپوس اصلی – گیج و بی سی دی.

6- چاقوی غواصی

یکی از کارآمدترین تجهیزات در هنگام غواصی اسکوبا می باشد چون این وسیله موارد استفاده متعددی دارد و در مواقع بحرانی نیز کاربرد مفیدی خواهد داشت. این ابزار برای برین طناب یا توری که ممکن است در طول شنا غواص در آن گیر کند استفاده می شود. چاقوهای غواصی با غلاف به بخش داخلی ساق پا یا روی بخش فوقانی بازو وصل می شود. باید فقط در مواقع ضروری استفاده شود و بعد از استفاده با آب شیرین شسته شده، خشک شود و با روغن زنگ زدائی گردد.

 

تجهیزات غواصی | چاقو

7- چراغ قوه

چراغ قوه ها دو مدل دارند چراغ قوه کوچک که حداقل فضا را اشغال می‌کند و چراغ قوه بزرگ که بسیار قوی هستند و در غواصی اسکوبا استفاده می شود و زمان طولانی تر دوام میاورد. چراغ قوه بیشتر برای غواصی در شب کاربرد دارد. این چراغ قوه ها ضد آب هستند و قدرت نوردهی بالایی دارند.

تجهیزات غواصی | چراغ قوه 8- گیج

گیج مقدار هوای موجود در تانک را نشان می دهد. معمولا دارای خط قرمز یا قسمت رزرو هوا است. این قسمت نشان دهنده در حال اتمام بودن هوا است. وقتی عقربه به ابتدای این قسمت برسد. غواص باید کار خود را تعطیل کند و به سطح آب برگردد. ممکن است این گیج ها دارای قطب نما یا عمق سنج نیز باشند. گیج ها در سمت چپ قرار می گیرد. این دستگاه را باید در فصل های مختلف برسی کرد.

9- اختاپوس

یکی دیگر از تجهیزات غواصی اختاپوس است. اختاپوس شلینگ هوا که متصل به دیمن است می باشد. اختاپوس شلینگی است که از رگولاتور هوای ضعیف شده و مناسب برای تنفس را به دیمن انتقال می دهد. دیمن همان دهنی است که غواص با آن تنفس می کند و همین طور هوا را خارج می کند.

برای مواقع ضروری ممکن است اختاپوسی یدکی با شیلنگ زرد رنگ و کمی بلندتر وجود داشته باشد مثلا زمانی که هوای غواص تمام شده باشد.در هنگام غواصی اختاپوسها در سمت راست قرار می دهد. دیمن ها نیز دارای سوپاپ هستند هنگامی که غواص نفس می کشد سوپاپ طوری عمل می کند تا هوا از تانک وارد شود و در بازدم هوا از لوله های طرفین خارج شود. چیزی شبیه دکمه در وسط دیمن وجود دارد که با زدن آن هوا از دیمن خارج می شود. این دکمه برای آزمایش جریان هوا و خالی کردن اب یا مواد از درون دهان یا دیمن است.

تجهیزات غواصی | اختاپوس

در بازار برندهای مختلفی از لوازم غواصی وجود دارد. قیمت لوازم غواصی ثابت نیست. برای دانستن جدیدترین قیمت ها و خرید لوازم غواصی حتما باید با سایت ارائه دهنده تماس بگیرید.


27 خرداد 1399/0 دیدگاه /توسط دلفین آبی پرشین
اشتراک این مطلب
  • اشتراک در Facebook
  • اشتراک در Twitter
  • Share on WhatsApp
  • اشتراک در Pinterest
  • اشتراک در LinkedIn
  • اشتراک در Tumblr
  • اشتراک در Reddit
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوب
  • بهترین کفش های غواصیبهترین کفش های غواصی20 اردیبهشت 1399 - 1:00 ق.ظ
  • قتی شنا می‌کنیم چه اتفاقی در بدنمان می‌افتدوقتی شنا می‌کنیم چه اتفاقی در بدنمان می‌افتد؟...21 خرداد 1398 - 4:41 ب.ظ
  • آموزش غواصی اسکوباتکنیک‌های غواصی اسکوبا17 تیر 1398 - 5:28 ب.ظ
  • آموزش غواصی به کودکانآموزش غواصی به کودکان20 آبان 1398 - 5:46 ب.ظ
برچسب ها

بیش از 250 مجموعه، شرکت و ارگان، طرف قرارداد دلفین آبی پرشین هستند. با توجه به بالا بودن هزینه آموزش در مراکز آموزشی معتبر تلاش کرده‌ایم تا در حد امکان پکیج‌های آموزشی متنوعی را برای متقاضیان یادگیری گروه‌های آموزشی متنوع شنا و غریق نجات در بهترین فضاهای آموزشی سرپوشیده و آزاد فراهم کنیم.

تهران، خیابان شریعتی، بعد از پل صدر، مجتمع فرهنگی ورزشی چمران، طبقه سوم.

 همراه : 09122181382

ثابت : 22686378 – 22686379

لینک های مفید

آموزش کامل غواصی

آموزش غواصی آبهای آزاد

آموزش غواصی استخری

آموزش شنا

آموزش نجات غریق

هیدروتراپی

لوازم شنا و غواصی

- Enfold Theme by Kriesi
  • Instagram
شغل غواصی شغل غواصی مدارک غواصی مدرک غواصی
رفتن به بالا

پشتیبانی واتس اپ