• Instagram
همراه : 09122181382 - ثابت : 02122686378 - 02122686379        
دلفین آبی پرشین
  • صفحه اصلی
  • آموزش غواصی
    • آموزش غواصی آب های آزاد
    • آموزش غواصی استخری
  • سایر خدمات
    • آموزش شنا
    • آموزش نجات غریق
    • هیدروتراپی (ورزش درمانی در آب)
  • وبلاگ
  • ارتباط با ما
  • درباره ما
  • جستجو
  • منو منو
مقالات آموزشی

سینکرونایز چیست؟ نحوه برگزاری مسابقات سینکرونایز

شنای سینکرونایز یا شنای موزون

زمانی که صحبت از شنای سینکرونایز یا شنای موزون به میان می‌آید هماهنگی همه‌ چیز است، در واقع ما تحت تأثیر ظرافت، چابکی، طراحی و قدرت شناگران در شنای سینکرونایز قرار می‌گیریم. در شنای سینکرونایز یک یا چند شناگر برای اجرای الگوهای متنوع، حرکات خود را با موسیقی هماهنگ می‌کنند. اگر دیدن حرکات موزون شناگران در شنای سینکرونایز برایتان جذاب و لذت‌ بخش است و می‌خواهید بیشتر در مورد این رشته ورزشی و قوانین مسابقات سینکرونایز بدانید تا پایان مقاله با ما همراه باشید!

محتوا پنهان
1 معرفی سینکرونایز
2 سینکرونایز چیست؟
3 آیا شنای موزون همان سینکرونایز است؟
4 قوانین ورزش سینکرونایز

معرفی سینکرونایز

آیا می‌توانید تصور کنید هنگام انجام یک سری حرکات تکنیکی زیر آب، مجبور باشید هر بار نفس خود را برای دقایقی حبس کنید و درعین‌حال سعی کنید زیبا به نظر برسید و به موسیقی پایبند باشید؟ البته وقتی به سطح آب می‌آیید باید در برابر میل به بلعیدن هوا مقاومت کنید در عوض همواره لبخندی زیبا به لب داشته باشید تا به نظر برسد که کل پروسه نمایش بدون زحمت انجام می‌شود!

سینکرونایز چیست؟

سینکرونایز چیست؟ نوعی شنای نمایشی است که در آن یک یا چند شناگر با همراهی موسیقی به انجام حرکات موزون در آب می‌پردازند. به دلیل شباهت این رشته ورزشی به رقص گاهی اوقات به آن باله در آب نیز می‌گویند خصوصاً در موقعیت‌های نمایشی. شنای سینکرونایز اساساً مجموعه‌ای از حرکات ورزشی است که با یک قطعه موسیقی انتخاب‌شده، طراحی می‌شود و برخی افراد به آن شناس موزون نیز می گویند. این رشته بی‌ شباهت به باله نیست جزء اینکه در آب اجرا می‌شود! درواقع شنای آرتیستیک یا نمایشی نام رسمی چیزی است که اغلب از آن به‌ عنوان شنا سینکرونایز یاد می‌شود. در این رشته ورزشی تکنیک، هماهنگی، رقص، هنر و قدرت اجرا با هم ترکیب شده است. این ورزش در دهه 1930 در ایالات‌ متحده توسعه یافته است. شنای سینکرونایز یک ورزش نمایشی سازمان‌ یافته است که در بسیاری از مناطق جهان تحت نظارت کلی فدراسیون بین‌المللی FINA (فدراسیون ورزش‌ های آبی که توسط کمیته بین‌المللی المپیک به رسمیت شناخته شده است) برگزار می‌شود. برای پاسخ بهتر به سوال سینکرونایز چیست در ادامه ی این مقاله با ما همراه باشید.

 

شنای سینکرونایز که باله در آب نیز نامیده می‌شود، نوعی شنای نمایشی است که در آن یک یا چند شناگر با همراهی موسیقی به انجام حرکات موزون در آب می‌پردازند.

 

معرفی شنای سینکرونایز

آیا شنای موزون همان سینکرونایز است؟

شنای موزون یا همان سینکرونایز بسیار چالش‌ برانگیز است زیرا علاوه بر اینکه به توانایی وارونه ماندن در آب نیاز دارید باید بتوانید یکسری حرکات را به‌ صورت هماهنگ و بی‌نقص در آب به‌راحتی اجرا کنید. در واقع به همان اندازه که تماشای آشنای موزون زیباست تمرین کردن آن سخت است! حتی یک شناگر حرفه‌ای برای ورود به این رشته ورزشی به مهارت‌های پیشرفته در آب، قدرت، انعطاف‌پذیری، استقامت، ظرافت، زمان‌بندی دقیق، هنرمندی و کنترل نفس استثنایی نیاز دارد.

به‌ طور کلی دسته‌بندی رقابتی متنوعی در شنای موزون (سینکرونایز) وجود دارد که عبارت‌اند از: انفرادی، دونفره، سه‌نفره، تیمی و ترکیبی. شناگران در مسابقات انفرادی، دونفره یا تیمی چند حرکت نمایشی اصلی را همراه با چند حرکت بدلکاری به انتخاب خود انجام می‌دهند. شناگران این رشته ورزشی در بازی‌های المپیک و رقابت‌های جهانی توسط دو هیئت داوری پنج‌ نفره در مورد اجرا و سبک، هم از نظر بدلکاری‌های انفرادی و هم از نظر هماهنگی حرکات با موسیقی امتیاز می‌گیرند.

 

حتما بخوانید: آسیب های ورزشی در شنا

 

قوانین ورزش سینکرونایز

تا به اینجا متوجه شدید ورزش سینکرونایز چیست اما آیا تا به‌ حال فکر کرده‌اید که چطور یک تیم شنای سینکرونایز در میان ده‌ها تیم دیگر که به ظاهر بی عیب و نقص بودند از نگاه داوران شانس بیشتری برای کسب مدال طلا دارد؟ در ادامه قصد داریم برخی از اصلی‌ترین دستورالعمل‌های FINA را برای قضاوت در مسابقات بین‌المللی ورزش سینکرونایز مرور کنیم. قبل از آن بهتر است بدانید که در مسابقات ملی و محلی نیز از همین قوانین با تغییرات خاصی پیروی می‌شود.

FINA در سال 1954 ورزش سینکرونایز را به رسمیت شناخت و در سال 1984 آن را به‌ عنوان یک رشته ورزشی در مسابقات المپیک پذیرفت. این رقابت‌ها در ابتدا به‌ صورت انفرادی و دو نفره برگزار می‌شدند اما در بازی‌های سال 1996 مسابقات فقط به‌ صورت تیمی (هشت‌نفره) برگزار شدند تا اینکه مسابقات دو نفره این رشته در سال 2000 مجدداً به برنامه‌های المپیک اضافه شد. در این مسابقات شناگران بر اساس حرکات اصلی و انتخابی مورد قضاوت قرار گرفتند. در حال حاضر نیز فقط مسابقات دو نفره و تیمی در بازی‌های المپیک گنجانده شده است. در اکثر مسابقات رده بزرگسالان، شناگران دو مدل اجرا را انجام می‌دهند یکی تکنیکال و دیگری آزاد. در اجرای تکنیکال حرکات باید بر اساس اصول از پیش تعیین‌ شده و به ترتیب خاصی اجرا شوند. در اجرای آزاد هیچ الزامی وجود ندارد بنابراین شناگران هر چقدر که دوست دارند می‌توانند خلاقیت خود را در انجام حرکات و طراحی رقص به نمایش بگذارند. در مسابقات المپیک و قهرمانی جهان این رشته ورزشی، تحت سلطه بانوان است اما در سایر مسابقات ملی و بین‌المللی مردان نیز می‌توانند شرکت کنند.

 

ورزش سینکرونایز

طبق قوانین و مقررات رسمی مسابقات ورزش سینکرونایز در المپیک توسط هیئتی متشکل از ده داور قضاوت می‌شود که عملکرد شناگران را بر اساس دو چیز امتیاز می‌دهند:

شایستگی فنی و ارائه هنرمندانه حرکات. در این مسابقات 5 داور صرفا بر اساس شایستگی‌های فنی شناگران و 5 داور بر اساس ارائه خلاقانه حرکات به شناگران امتیاز می‌دهند.

المان های اصلی بررسی شایستگی فنی شناگران توسط داروران:

  1. اجرای حرکات دست و پا: این المان به کیفیت حرکت دست و پا، تکنیک‌های غوطه‌ور شدن در آب، فیگورها، الگوها و تغییر از یک حالت به حالت دیگر اشاره دارد. این المان در شنای فردی، 50 درصد امتیاز فنی و در شنای دونفره، تیمی یا ترکیبی، 40 درصد آن را شامل می‌شود.
  2. هماهنگ‌ سازی: این المان به میزان هماهنگی دقیق شناگران با یکدیگر و هماهنگی حرکات با موسیقی اشاره دارد. هماهنگ‌سازی 10 درصد امتیاز در شنای انفرادی و 30 درصد از امتیاز شنای دونفره، تیمی و ترکیبی را به خود اختصاص می‌دهد.
  3. دشواری حرکات: دشواری به ارتفاع انجام حرکات در بالای آب، پیچیدگی و تعدد حرکات، قدرت موردنیاز، مدت‌زمان لازم برای انجام حرکات و پیچیدگی همزمانی مربوط می‌شود. دشواری 40 درصد از امتیاز فردی و 30 درصد از امتیاز شنای دونفره، تیمی و ترکیبی را تشکیل می‌دهد.

 

ارائه خلاقانه و هنرمندانه حرکات در شنای سینکرونایز

اما داوری و امتیازدهی ارائه خلاقانه و هنرمندانه حرکات بر اساس 3 المان زیر انجام می‌شود:

  1. طراحی حرکات (رقص): رقص باید شامل انواع حرکات باشد. طبق قوانین رسمی، رقص باید خلاقانه، روان، همراه با جابه جایی نرم و استفاده مناسب از فضای استخر باشد. در شنای انفرادی، دونفره و تیمی، طراحی رقص 50 درصد امتیاز و در شنای ترکیبی این المان 60 درصد امتیاز را به خود اختصاص می‌دهد.
  2. تفسیر موسیقی: برای امتیاز دهی در این بخش، از حرکات برای تفسیر پویایی و ریتم موسیقی استفاده می‌شود. تفسیر موسیقی 20 درصد از امتیاز انفرادی و 30 درصد از امتیاز شنای دو نفره، تیمی و ترکیبی را شامل می‌شود.
  3. نحوه ارائه: این المان به متانت و توانایی شناگران در برقراری ارتباط از طریق طراحی رقص و به نمایش گذاشتن آن‌ها به‌ گونه‌ای که خیلی راحت و بدون زحمت به نظر برسد اشاره دارد. نحوه ارائه، 30 درصد امتیاز انفرادی و 20 درصد امتیاز شنای دونفره و تیمی و 10 درصد شنای سینکرونایز ترکیبی را به خود اختصاص می‌دهد. به‌طور کل داوران به اجراها از 0 تا 10 با یک‌دهم افزایش امتیاز می‌دهند.

 

حتما بخوانید: نحوه شروع آموزش شنا به کودک

 

اگر تابه‌حال برای سرگرمی اقدام به اجرای حرکات نمایشی در آب کرده باشید احتمالا متوجه شده‌اید که شنای سینکرونایز آن‌قدرها هم که به نظر می‌رسد آسان نیست! کسانی که آموزش شنا را به خوبی گذرانده‌اند می‌توانند وارد این رشته شوند. این رشته ورزشی نیز مانند هر ورزش دیگری برای راهیابی به مسابقات جهانی به سال‌ها تمرین و کسب مهارت نیاز دارد.


6 آذر 1400/0 دیدگاه /توسط NafiseHashemi
اشتراک این مطلب
  • اشتراک در Facebook
  • اشتراک در Twitter
  • Share on WhatsApp
  • اشتراک در Pinterest
  • اشتراک در LinkedIn
  • اشتراک در Tumblr
  • اشتراک در Reddit
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 1 =

محبوب
  • قتی شنا می‌کنیم چه اتفاقی در بدنمان می‌افتدوقتی شنا می‌کنیم چه اتفاقی در بدنمان می‌افتد؟...21 خرداد 1398 - 4:41 ب.ظ
  • آموزش غواصی به کودکانآموزش غواصی به کودکان20 آبان 1398 - 5:46 ب.ظ
  • بهترین سن آموزش شنا برای کودکآموزش شنا کودکان | بهترین سن برای آموزش شنا به کودک...26 خرداد 1400 - 3:54 ب.ظ
  • بهترین کفش های غواصیبهترین کفش های غواصی20 اردیبهشت 1399 - 1:00 ق.ظ
برچسب ها

بیش از 250 مجموعه، شرکت و ارگان، طرف قرارداد دلفین آبی پرشین هستند. با توجه به بالا بودن هزینه آموزش در مراکز آموزشی معتبر تلاش کرده‌ایم تا در حد امکان پکیج‌های آموزشی متنوعی را برای متقاضیان یادگیری گروه‌های آموزشی متنوع شنا و غریق نجات در بهترین فضاهای آموزشی سرپوشیده و آزاد فراهم کنیم.

تهران، خیابان شریعتی، بعد از پل صدر، مجتمع فرهنگی ورزشی چمران، طبقه سوم.

 همراه : 09122181382

ثابت : 22686378 – 22686379

لینک های مفید

آموزش کامل غواصی

آموزش غواصی آبهای آزاد

آموزش غواصی استخری

آموزش شنا

آموزش نجات غریق

هیدروتراپی

لوازم شنا و غواصی

- Enfold Theme by Kriesi
  • Instagram
کدام آسیب های ورزشی در شنا رایج تر است؟ (شایع ترین آسیب بدنی در شنا)... شایع‌ترین آسیب های ورزشی در شنا
رفتن به بالا

پشتیبانی واتس اپ